Projenizi Dinamik Yapıda Güncelleyin
Herhangi bir değişiklik ile tüm projeyi otomatik revize edebilirsiniz.
Kazı kotları , şevler veya geometri değişikliklerinde kazı planı, yüzeyler, hacim hesaplamaları, raporlar ve enkesit çizimleri otomatik olarak güncellenmektedir.
Tüm bu işlemler için Excanet 3 ile yeni gelen"Projeyi Yenile" işlemini kullanabilirsiniz.
"Projeyi Yenile" işleminin çalışma şeklini belirleyebilirsiniz.
Otomatik olarak gerçekleştirilecek revizyonun projenin hangi aşamalarına kadar gerçekleştirileceğini belirleyebilirsiniz.
Projenizi Tüm Değerleri İle Kontrol Altına Alın
Excanet 3 ile yeni gelen tanım editörü yardımıyla tüm kazı planlarınızı kontrol altına alabilirsiniz.
Yeni geliştirilen Tanım Editörü yardımıyla;
- Hangi kazı alanına hangi şev tanımının verildiğini takip edebilir, yeni şev değerleri tanımlayabilirsiniz.
- Kazı planı yapılması gereken ancak kazı/dolgu tanımı verilmemiş kazı alanlarınızı ortaya çıkarabilir, şev tanımları oluşturabilirsiniz.
- İstenen kazı alanlarının çoklu olarak seçilerek birçok işlemi bu editörden gerçekleştirebilirsiniz.
Kot Editöründe Yeni Yetenekler
Excanet 3 ile Kot Editörü işlemine yeni yetenekler kazandırılmıştır.
Artık farklı bir işleme gitmeye gerek kalmadan, sizlere sunduğumuz seçenekleri kullanarak tek bit tıklama ile istediğiniz kot atamalarını gerçekleştirebilirsiniz.
Excanet 3 İle Kolay Kullanım
Excanet 3 ile sizlere birçok ek yetenek sunarak işlemleri kolayca gerçekleştirmenizi sağlıyoruz.
'EXCANET', bina, site, otopark, hava alanı, liman, peyzaj alanı, batimetrik projeler, tünel portal girişi, karayolu tesisleri, su deposu, gölet gibi her türlü yapım işi için, her ölçekteki kazı/dolgu işlerinin ve tasarımlarının yapılabildiği Netcad çözümüdür. Kazı/dolgu tasarımlarında ihtiyaç duyulabilecek olası tüm tasarım kriterlerine göre kazı/dolgu işlerini gerekli tüm aşamaları ile gerçekleştirebilirsiniz.
'EXCANET' ile planda iş yapılırken kazı ve dolgu alanları üç boyutlu olarak oluşurlar; enkesit çizimleri, kübaj hesapları otomatik olarak yapılır; kazı planı proje çıktıları ve raporları standartlara uygun yapıda alınırlar. Site inşaatı gibi çok sayıda kazı/dolgu tasarımı yapılan projelerde toplu olarak rapor ve enkesit alarak zaman kazandırır.
'Kazı ve Dolgu Planları' için gerekli tanımlamaları ve kazı/dolgu tasarımlarını kolaylıkla gerçekleştirilebilirsiniz.
EXCANET ile tek bir binanın, onlarca yapılı bir sitenin, kompleks ve karmaşık tasarımlara sahip bütünleşik yapıların; köprü, direk..vb. ayakların yapı oturum alanlarının; otopark, havalimanı, katı atık alanı, tören alanları..vb. gibi her türlü ve her ölçekteki yapının kazı/dolgu tasarımları kolaylıkla gerçekleştirilir.
Gelişmiş yüzey oluşturma yetenekleri ile karmaşık kademeli ve birden fazla kazı kotuna oturan kazı planı projeleri kolaylıkla gerçekleştirilebilirler.
Aynı kazı planı içerisinde birbirine bağlı çözülmesi gereken karmaşık kazı/dolgu problemleri kullanıcı kontrolünde otomatik olarak çözümlenirler.
Tek bir tanımla, birbiri ile ilişkili birden fazla yüzey kolaylıkla oluşturulabilir.
Ara yüzey fonksiyonları ile tek bir tanıma bağlı tüm alt yüzeyler kolaylıkla oluşturulabilir. Oluşan yüzeyler arasında hacim hesabı ister ayrı ayrı ister topluca alınabilir.
Ara Alım Yüzeyi ile Hacim Hesabı
3 Yüzeyden hacim hesabı gerçekleştirilerek, hak edişlere dahil edilmeyecek (hesap dışı) alanlarınızı ortaya çıkarılabilir, bu sayede tüm kübaj hesaplamalarınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Bu anlamda proje yüzeyi (örn: kırmızı kot) ve uygulama yüzeyi(örn: siyah kot) arasındaki ara yüzey (örn: röleve yüzeyine) göre dolgu ve yarma değerleri hesaplanır. Bu ara yüzeye göre fazladan yapılan kazı ve dolgu değerleri de hacim ve kesitlerde rapor edilecek şekilde ortaya çıkarılmış olacaktır.
Kullanıcı Tanımlı Tasarlanabilen Enkesit Şablonları
Enkesit çıktıları, şablon olarak seçilen çizim dosyası üzerinden, antetler, imza sirküleri, alan ve hacim değerleri gibi istenen tüm bilgilerle otomatik olarak kolayca alınabilir. Kullanıcı tanımlı yeni şablon dosyaları oluşturularak çizimlerde kullanılabilir.
Proje geometrilerinize ait kot değerleri ve yüzey eğimleri kolaylıkla tanımlanabilir.
Kot değiştirme opsiyonları ile kazı tabanının veya referans objelerin kot ve eğim değerleri, projelendirme sürecinin herhangi bir aşamasında kolaylık değiştirilebilir.
Şevler, araziye, objeye veya istenen bir kota olası tüm şev tanım parametreleri kullanılarak bağlanabilirler.
Kazı yüzeyleri arasında tanımlanması gereken şevlerin uygulanacağı arazi yüzeyi, obje veya referans kot seçilerek istenen parametrelerde şev tanımlamaları yapılabilir. Şev kütüphanesi ile standart kütüphane içeresinde yer alan şev tanımları kullanılabilir; şev kütüphanesi kullanıcı tanımlı olarak geliştirilebilir.
Kazı/Dolgu Planları otomatik olarak oluşturulurlar.
Şev tanımlamada kullanılan kodlar referans alınarak, şevli kotlu kazı plan çizimleri otomatik olarak gerçekleştirilir.
Oluşturulan yüzeyler üç boyutlu olarak görüntülenebilir.
Üç boyut desteği ile, tasarlanan kazı ve dolgu yüzeyleri projenin herhangi bir anında 3D ortamda görüntülenebilir.
Gelişmiş 'Enkesit Çizicisi' ile enkesitler istenen parametrelerde oluşturulabilirler.
Gelişmiş enkesit çizicisi ile, projede bulunan yüzeyler otomatik olarak seçilebilirler.
Geliştirilmiş yüzey seçim fonksiyonları sayesinde projede bulunan kazı/dolgu yüzeyleri için enkesitler otomatik olarak oluşturulabilir; kullanıcı tanımlı olarak sabit kot belirlenerek de enkesitler oluşturulabilirler.
Kazı/Dolgu hacim hesaplamaları alternatif yöntemler ile gerçekleştirilebilir.
Yüzeyler arasında prizmatik hacim hesabı kullanılarak veya enkesitler arasında enkesit bazlı hacim hesap yöntemi kullanılarak projelere ait hacim hesapları gerçekleştirilebilir. Gelişmiş yüzey seçim fonksiyonları ile ikiden fazla yüzey arasında hacim hesaplamaları gerçekleştirilebilir ve sonuçlar raporlanabilirler.
3 Yüzey Arası Hacim Hesabı
3 Yüzeyden hacim hesabı gerçekleştirilerek, hak edişlere dahil edilmeyecek (hesap dışı) alanlarınızı ortaya çıkarılabilir, bu sayede tüm kübaj hesaplamalarınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Bu anlamda proje yüzeyi (örn: kırmızı kot) ve uygulama yüzeyi(örn: siyah kot) arasındaki ara yüzey (örn: röleve yüzeyine) göre dolgu ve yarma değerleri hesaplanır. Bu ara yüzeye göre fazladan yapılan kazı ve dolgu değerleri de kesit kesit ortaya çıkarılmış olacaktır.
Enkesit çıktıları çok daha kolay bir şekilde tüm parametreleri ile otomatik olarak tasarlanabilir.
Enkesit çıktıları, şablon olarak seçilen çizim dosyası üzerinden, antetler, imza sirküleri, alan ve hacim değerleri gibi istenen tüm bilgilerle otomatik olarak kolayca alınabilir. Kullanıcı tanımlı yeni şablon dosyaları oluşturularak çizimlerde kullanılabilir.
Kullanıcı Tanımlı ve Koda Bağlı Şev Tanımları
Projede kullanılan tüm kodlar içerisinden istediğiniz kodlar seçilerek şev taramalarının oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. Araziye uzat işlemi sırasında, tamamen kullanıcı kontrolünde oluşturulan ve farklı isimlendirmelere sahip olan kodlar bulunmaktadır. Şev Tarama Ayarları' nda listelenen bu kodlar içerisinde seçim yaparak, hangi kodlara şev uygulanıp/uygulanmayacağını kolaylıkla belirleyebilirsiniz.
Tanım Adlarına Göre Detaylı Hacim Raporları
Araziye Uzat işlemi sonrasında her bir kazı alanını isimlendirebilir, hacim raporlarını bu isimlendirmelere göre alabilirsiniz.
Yeni Enkesit Genişlik Seçenekleri
Projenizde farklı kazı alanlarınıza ait genişlikleri, Excanet 2.0 ile otomatik olarak tanımlayabilirsiniz.
Proje oluşturma sürecini yansıtan örnek videolara aşağıdaki başlıklar altından ulaşabilirsiniz.
Başarı Hikayeleri
Bektaş İnşaat
FİNA Enerji Orta Mandıra Rüzgar Enerji Santrali
Bereket Enerji
Akıncı HES Projesi
Bursa Büyük Şehir Belediyesi
Bursa Tramvay Test Hattı
Cihan İnşaat
Eskişehir Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi İhalesi
GAP İnşaat
Turkmanbashi International Seaport
Nazka Mühendislik
Esan Magnezyum Üretim Tesisi
Nuhoğlu – Dalgıçlar Ortaklığı
Çorum Hitit Üniversitesi Kuzey Yerleşkesi
İLBANK, Samsun
Arıtma Tesisi Projeleri
Tanjant Mühendislik
Tünel Portal Projeleri
TOKİ
EPDK Genel Merkez Binası
Torunlar GYO
Bezmialem Üniversitesi İnşaatı
Umut İnşaat
Rüzgar Enerji Santrali Projeleri
Uzunlu Harita
Balıkesir OSB / Prefabrik Fabrikası
1 Comment
REYHAN BALCI
EXCANET EN