Amaç
Bu dokümanda, Netigma 6.0 sürümüyle getirilen yenilikler tanıtılmaktadır.
İçindekiler
Overview
Content Tools
ThemeBuilder
07/2020
Amaç
Bu dokümanda, Netigma 6.0 sürümüyle getirilen yenilikler tanıtılmaktadır.
İçindekiler
Netigma artık ArcGis Server ile entegre çalışabiliyor.
Yapılan Entegrasyon Geliştirmeleri ile;
Gerçekleştirilen yüksek performans odaklı altyapı iyileştirmeleri ile Netigma artık çok daha hızlı.
Bu geliştirme ile Netigma artık aynı anda birden fazla veritabanı sunucusuna ve servise bağlanarak sorgulama, analiz ve raporlama yapılabilmesine olanak sağlıyor.
Desteklenen veri kaynakları:
Netigma arayüz tasarımı tamamen değişti.
Netigma ile arşivinizde yer alan dosyaları artık e-imza altyapısı ile imzalayabilirsiniz.
Yapılan son geliştirmeler ile arşiv aramalarınız çok daha hızlı. Bu sayede arşivlinizdeki dosyalara çok daha hızlı ulaşabileceksiniz.
Netigma, ayrıca, artık Full-Text-Search yeteneğine sahip. Dosyalarınızın tanımlı özniteliklerinin yanında içeriği üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz.
Harita sayfalarındaki grid içeriklerini Netigma 6.0 ile artık farklı formatlarda export edilebilmektedir.
Kullanıcılara ait şifreler yetkili kullanıcılar (yöneticiler) tarafından atandığında ilgili kullanıcılar Netigma'ya giriş yaptıklarında şifre değiştirmeye zorlanacaklar. Bu sayede Netigma kullanımı daha da güvenli olacak.
Netigma objelerinin ve bu objelere bağlı alt objelerin (kolonlar vs.) başka hangi objeler tarafından referans edildiğini artık sadece tek tıkla keşfetmek mümkün.
Netigma'nın edit mode (düzenleme modu) artık daha yetenekli. Form ve sorgu isimleri edit mode'da da güncellenebiliyor.
"Veri Değiştirme" işleminin yetenekleri arttırıldı. Netigma 6.0 kapsamında yapılan geliştirmelerle bir kolona başka bir tablodaki başka bir kolonun değeri atanabiliyor.
Netigma 6.0 sürümü ile Netigma'nın Rusça, Arapça ve Farsça dil desteği de devreye giriyor. Netigma artık Rusça, Arapça ve Farsça olarak da kullanılabilecek.
Netigma WEB API geliştirmeleri 6.0 sürümü ile devam etti. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ile WEB API veri kaynağı alt yapısı geliştirildi. Ayrıca WEB API form servisinde form değerlerinin varsayılan değerler ile dolu getirebilmesi sağlandı.