Obje seçim işlemi için tabaka ve/veya spatial referansların seçildiği bölümdür. Seçim işleminde katman filtresi verilmek isteniyorsa bu kısımda seçilmelidir. Filtre verilmek istenilen obje türlerinin seçimi öncelikle Seçim Süzgeci/ Obje Tipleri (?) bölümünden seçilerek ileri seçim işlemlerine başlanabilir.
Info
title
Süzgeçler
İşleme girecek olan objelerin uygun filtreler verilerek seçildiği bölümdür. Sık kullanılan seçimler farklı kaydedilebilmekte, aynı ekrandaki proje için seçimler hatırlanmaktadır.
Info
title
Spatial Katmanlarda Seçim
Seçim işlemleri CAD katmanlarda olduğu gibi Spatial Katmanlar (GIS) içerisinde de gerçekleştirilebilmekte, aynı zamanda hem Spatial hem de CAD katman içerisinde filtre vermekte mümkün olmaktadır. Bu alanda tek bir kriter verilebileceği gibi birden fazla öznitelik bilgisi kriter olarak gösterilebilir, objelerin konumsal ilişkileri bu filtrede kullanılabilmektedir. Örnek olarak BINA spatial katmanı çizimleri içerisinde CAD objeleri olarak 3 yazan BINA katmanındaki alanlar seçilebilmektedir.
Info
title
Objeden Kriter Al
Ekrandan seçilen objeden kriter almak için kullanılır. İşlemin ardından objenin tipi, tabakası gibi nitelikleri otomatik olarak kriterlere eklenir.
Column
width
50%
Section
Column
width
50%
Info
Seçim penceresi Standart sekmesinden kolaylıkla Tabaka, Metin (nokta adı, alan adı), Sembol, Renk, Çizgi Tipi, Uzunluk, Boy, Kalınlık, Kod (Z), ve Nokta Kodu bilgilerine göre objelere süzgeç uygulanabilmektedir.
Tabaka
İşlem sadece seçilen tabakalarda yapılır.
Metin
Girilen metin, yazı, alan adları ve nokta adlarında aranı ve buna göre süzgeç uygulanır.
Sembol
Seçilen sembole göre süzgeç uygulanır.
Renk
Obje rengine göre süzgeç uygulanır. Rengini tabakadan alan objeler bu süzgeç ile seçilmezler.
Çizgi Tipi
Çizgi tipine göre süzgeç uygulanır. Çizgi tipini tabakadan alan objeler bu süzgeç ile seçilmezler.
Uzunluk
Uzunluğu girilen minimum ve maksimum değer arasında kalan doğru ve çoklu doğrular seçilir.
Boy
Boyu girilen minimum ve maksimum değer arasında kalan objeler seçilir.
Kalınlık
Kalınlık değeri girilen minimum ve maksimum değer arasında kalan objeler seçilir.
Z
Kot değeri girilen minimum ve maksimum değer arasında kalan objeler seçilir.