Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Section
Column
width50%
Info
titleKatmanlar

Obje seçim işlemi için tabaka ve/veya spatial referansların seçildiği bölümdür. Seçim işleminde katman filtresi verilmek isteniyorsa bu kısımda seçilmelidir. Filtre verilmek istenilen obje türlerinin seçimi öncelikle Seçim Süzgeci/ Obje Tipleri (?) bölümünden seçilerek ileri seçim işlemlerine başlanabilir.

Info
titleSüzgeçler

İşleme girecek olan objelerin uygun filtreler verilerek seçildiği bölümdür. Sık kullanılan seçimler farklı kaydedilebilmekte, aynı ekrandaki proje için seçimler hatırlanmaktadır.

Info
titleSpatial Katmanlarda Seçim

Seçim işlemleri CAD katmanlarda olduğu gibi Spatial Katmanlar (GIS) içerisinde de gerçekleştirilebilmekte, aynı zamanda hem Spatial hem de CAD katman içerisinde filtre vermekte mümkün olmaktadır. Bu alanda tek bir kriter verilebileceği gibi birden fazla öznitelik bilgisi kriter olarak gösterilebilir, objelerin konumsal ilişkileri bu filtrede kullanılabilmektedir. Örnek olarak BINA spatial katmanı çizimleri içerisinde CAD objeleri olarak 3 yazan BINA katmanındaki alanlar seçilebilmektedir.

Info
titleObjeden Kriter Al

 Ekrandan seçilen objeden kriter almak için kullanılır. İşlemin ardından objenin tipi, tabakası gibi nitelikleri otomatik olarak kriterlere eklenir.

Column
width50%

 


Section
Column
width50%
Info

Seçim penceresi Standart sekmesinden kolaylıkla Tabaka, Metin (nokta adı, alan adı), Sembol, Renk, Çizgi Tipi, Uzunluk, Boy, Kalınlık, Kod (Z), ve Nokta Kodu bilgilerine göre objelere süzgeç uygulanabilmektedir.

Tabakaİşlem sadece seçilen tabakalarda yapılır.
MetinGirilen metin, yazı, alan adları ve nokta adlarında aranı ve buna göre süzgeç uygulanır.
SembolSeçilen sembole göre süzgeç uygulanır.
RenkObje rengine göre süzgeç uygulanır. Rengini tabakadan alan objeler bu süzgeç ile seçilmezler.
Çizgi TipiÇizgi tipine göre süzgeç uygulanır. Çizgi tipini tabakadan alan objeler bu süzgeç ile seçilmezler.
UzunlukUzunluğu girilen minimum ve maksimum değer arasında kalan doğru ve çoklu doğrular seçilir.
BoyBoyu girilen minimum ve maksimum değer arasında kalan objeler seçilir.
KalınlıkKalınlık değeri girilen minimum ve maksimum değer arasında kalan objeler seçilir.
ZKot değeri girilen minimum ve maksimum değer arasında kalan objeler seçilir.
Nokta KoduNokta koduna göre süzgeç uygulanır.


Column
width50%

 
Section