Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migration of unmigrated content due to installation of a new plugin
Section
Column
width100%

TUES Proje Eğitimleri Devam Ediyor

01 Nisan 2016

Section
Column
width100%
Excerpt

TUES -Tescilli Kültür Varlıkları Taşınmaz Ulusal Envanter Sistemi kapsamında uygulama eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz iki ay içerisinde her biri 15’er kişiden oluşan 10 gruba Ankara Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne ait Eğitim Salonu’nda eğitimler verildi.

Column
width100%

Column
width100%

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürlüklerinde görevli Harita Mühendisleri, Şehir ve Bölge Plancılar, Arkeolog, Sanat Tarihçisi ve Mimarlar’ın katıldığı eğitimde Netcad 7 GIS, Netcad /Tapu ve TUES (Tescilli Kültür Varlıkları Taşınmaz Ulusal Envanter Sistemi) Proje uygulamalarına yönelik bilgiler verildi.

Eğitimde TUES sisteminin özellikleri ile projede gelinen son duruma ilişkin bilgiler Netcad Projeler Müdürlüğü Proje Yöneticisi Tuba KÜÇÜK tarafından aktarıldı.

Netcad tarafından geliştirilen TUES (Tescilli Kültür Varlıkları Taşınmaz Ulusal Envanter Sistemi) uygulaması ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü hizmetleri, web üzerinden kurum çalışanlarının kullanımına sunuldu.

Sistem sayesinde; Bölge Kurul Müdürlükleri’nin sisteme aktarmış olduğu tüm kararlara, dosya arşiv verilerine, koruma ve etkileşim alanlarına, sit ve anıt bilgilerine kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Eğitim kapsamında ayrıca kurumun tüm tescilli yapılara ait faaliyetlerinin daha kolay yürütülebilir hale getirilmesi süreci ile Tapu Kadastro servislerinin kullanımı ve sağladığı kolaylıklar da katılımcılara aktarıldı.

Panel
bgColor#ECF1F4
titleColor#ffffff
titleBGColor#A7D155
titleÜrün Sayfaları
borderStylenone
Panel
bgColor#ecf1f4
titleColor#ffffff
titleBGColor#60707a
titleSon Haberler
borderStylenone

Content by Label
showLabelsfalse
max10
sorttitle
showSpacefalse
reversetrue
labelsduyuru
cqllabel = "duyuru"

Panel
bgColor#ecf1f4
titleColor#ffffff
titleBGColor#7A6A60
titlePopüler Etiketler
borderStylenone

Recently Used Labels
scopespace
count30

HTML
<style>
.panel{border-radius:0px !important;}
.panelHeader{border-radius:0px !important;}
.gallery-image img{width:90%; height:90% !important;}
.wiki-content h2 {border-style:none;}
.addthis_counter.addthis_pill_style a.atc_s {display: none;}
</style>