Kalınlık Ayarları
Kalın Obje Çizimi
Kalın Obje Çizimi seçeneği objelerin ekrana ve yazıcıya kalınlık değerlerini kullanarak çizilmelerini sağlar. Objelerin kalınlık değerlerinin hesaplanmasında aşağıdaki sıra izlenir.
- Objenin kendi çizgi kalınlığı (Netcad 7 | Obje Özellikleri penceresindeki Çizgi Kalınlığı satırından tanımlanmaktadır.)
- Objenin tabakasına atanan kalınlık değerlerinden (Tabaka Özellikleri penceresi Çizgi sekmesi altından tanımlanmaktadır.)
- Objenin tabakasına atanan kalemden (Tabaka Özellikleri penceresi Standart sekmesi altından tanımlanan kalem tanımıdır. Bu seçeneğin kullanılabilmesi için 'Kalemleri Kullan' seçeneği aktif olmalıdır.)
Kalemleri Kullan
Tabaka bazlı tanımlanan kalem kalınlıklarının çıktıya yansıması için kullanılan seçenektir. Kalem kalınlık değerleri, 'Kalınlık Ayarları' penceresinde düzenlenebilmektedir. Her kalınlık değerinin bir kalem numarası vardır. Bu kalem numarasının istenen tabakaya yansıtılabilmesi için Tabaka Özellikleri penceresi Standart sekmesinde 'Kalem No' seçeneği kullanılmalıdır.
Kalemleri Kullan seçeneği işaretli olmadığında 'Kalınlık Ayarları' penceresinde bulunan 'Varsayılan Değer' kalınlığında çizim gerçekleşir.
Kalınlık Azaltma/Artırma
Hiçbir kalınlık değeri olmayan objeler için ekranda kalınlıkları azaltıp arttırabilirsiniz.
Kalınlık Ayarları
Seçenek | Açıklama |
---|---|
Kalem Kalınlıkları | Tabaka Özellikleri penceresinden tanımlanan kalem numaraları için kullanılacak kalınlık tanımlanmaktadır. |
Varsayılan Kalem Kalınlığı | Kalem kalınlıklarının aktif olmadığı durumda kullanılacak değer bu bölümden tanımlanmaktadır. |
Kalınlık Taraf Seçenekleri | Tanımlanan kalınlığın taraf seçimi yapılmaktadır. Buna göre kalınlık ortadan veya sağ/sol olarak seçilebilir. Bu seçenekler ile 1000 ekran ölçeğindeki kalınlığı diğer tüm ölçeklerde korunmasını sağlar. Örneğin;çizgi kalınlığı 1000 ölçekte 5 piksel ise her zaman 5 piksel olarak çizilecektir. |
Overview
Content Tools
ThemeBuilder