AŞILMASI GEREKEN ENGELLER NELERDİ?
Belediyede tarafından yapılan hizmetler ve ilgili veriler Excel ortamında ve farklı klasörlerde tutuluyordu. Yeni bir hizmet yapıldığında bilgisayarda, bir yerde yapılan çalışmanın bilgisinin işlenip işlenmediği kontrol edilemiyordu. Yapılacak sunumlarda veriler toparlanıyor ve paftalarda işaretlenerek tanıtılabiliyordu. Grafik ortamda yapılan hizmetin yeri görüntülenemiyordu.
ÇÖZÜM
Belediyede yapılan tüm hizmetler sayısallaştırılarak Coğrafi Bilgi Sistemi standartlarında düzenlendi. NETGIS/Server ile uyumlu çalışan NETIGMA üzerinde Selçuklu Belediyesi için yapılan hizmetlerin takibi amaçlı özel bir uygulama geliştirilerek web ortamında yayınlanmaya başlanmıştır.
PROJE KAZANIMLARI
Web veya mobil ortamlardan erişilebilen hizmet haritası ile belediye tarafından gerçekleştirilen:
Projeleri harita üzerinde görüntülenmekte, devam eden projeler de takip edilebilmektedir.
Projelere ait sözel bilgiler fotoğraflar, uydu görüntüsü ve harita altlıkları ile desteklenerek sunulmaktadır.
Kadastral veriler ve plan verileri, uydu altlıkları ile görüntülenerek ihtiyaç tespiti ve yeni projeler için planlama konularında karar destek bilgileri sağlanmaktadır.
Gerçekleşen projelerin belediye sınırları içerisindeki dağılımı görüntülenebilmekte ve istatistik raporlar hazırlanabilmektedir.
PROJE ÖNCESİ
Belediye tarafından Yapılan Hizmetler basının desteği ile tanıtılıyordu veya tanıtımı eksik kalabiliyordu. Hizmetlerin internet / intranet aracılığı ile paylaşıma açılmasına ihtiyaç vardı.
PROJE SONRASI
Belediyeye ziyaret ve iş amaçlı gelen vatandaşlar, büyük boyutlu dokunmatik monitörleri kullanarak Hizmet Haritası’nı inceleyebilmektedir.
Belediyenin düzenlediği veya katıldığı konferans, seminer, fuar, vb etkinliklerde ziyaretçilere hizmetlerle ilgili net bilgi aktarımı yapılabilmektedir.