Büyükçekmece Belediyesi KEOS Projesi Hayata Geçti
11 Kasım 2016
Overview
Content Tools
ThemeBuilder
11 Kasım 2016
Proje kapsamında kurumun elinde farklı ortamlarda bulunan 46 adet plan bölgesi yoğun veri çalışmaları ile tüm kurumun en güncel halini görebileceği hale getirildi. Ayrıca kadastal veriler düzenlenerek TKGM sistemi ile uyumlu hale getirildi. Adres verileri akıllandırıldı ve UAVT ile eşleştirme çalışmaları yapıldı. Kurum içinde kullanılan MIS firmasıyla da yoğun çalışmalar gerçekleştirilen Netcad, çalışma sonrası entegrasyon modelini çıkardı. Bu model ile GIS ve MIS sistemlerine konuma dayalı tam erişim sağlandı. Bu sayede artık kurum içi yanlış beyan ve borç analizleri harita destekli yapılabilecek.
Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlükleri’nin çalışmalarını harita destekli yönetmeleri ve takibini yapabilmeleri için ise ilgili modüllerin kurulumları gerçekleştirildi. Böylelikle tüm işlerin ve imalatların ofis ve saha ortamında canlı veri girişleri ile güncellenmesi sağlandı.
Adres Bilgi Sistemi çalışmaları sonrası ise 2007 yılından itibaren oluşturulan Yapı Formları harita destekli olarak sisteme eklendi ve analizleri kolaylaştırıldı.
Son olarak proje kapsamında tüm ilçeye ait güncel 360 çekim çalışmaları yapılarak görüntüler üzerinden ölçüm ve envanter toplama çalışmaları yapıldı. Bu çalışmayla vatandaş odaklı Kent Rehberi ve E-İmar uygulamaları da hayata geçirildi.
Proje detayları Kasım ayı başında Büyükçekmece Belediye Başkanı Sn. Dr. Hasan Akgün, Başkan Yardımcıları Sn. Nuraydın Sak, Sn. Ömer Kazancı, Bilgi İşlem Müdürü Sn. Başak Kılıç ve kurum çalışanlarına Netcad Projeler Müdürü Deniz Şanan, Yerel Yönetimler İş Geliştirme Müdürü Hakan Bıçakçı, Yerel Yönetimler İş Geliştirme Grup Yönetici Ufuk Hekimoğlu ve Proje Geliştirme Grup Yöneticisi Onur Palabıyık tarafından tanıtıldı.
Proje ile Büyükçekmece Belediyesi’nin belediye hizmetlerinin daha hızlı ve ekonomik hale getirilmesi, gelirlerinin artırılması, vatandaş ile elektronik ortamda iletişim kurabilme imkânı ve mevcut sorunların hızlı, doğru ve düşük maliyetlerle çözümü amaçlanıyor.